Winst Virtus JO19-1

november 18, 2019

Virtus heeft een misschien onverwachte, maar wel een verdiende overwinning op het hooggeplaatste HVV behaald. Op een lastig te bespelen veld nam Virtus gelijk vanaf het begin het initiatief en drong het Zeeuwse team terug op eigen veld. Het speelde met vlagen goed voetbal en kreeg voldoende kansen om de score te openen. Maar het gaf ook weinig kansen, sterker nog HVV heeft in de eerste helft geen enkele kans gehad. Toch duurde het nog lang voordat Virtus op voorsprong kwam, dat kwam mede doordat spelers net even te lang de bal bij zich hielden of dat de kansen niet werden afgemaakt. Maar na zo’n half uur spelen viel dan de goal, het was Cisco die een mooie solo keurig afrondde. Virtus bleef de betere ploeg en vlak voor rust werd de voorsprong vergroot naar 2-0. Het leek erop dat Mathijs het doelpunt scoorde maar het bleek dat de vrije trap er in 1 keer inging. Een veilige marge, zeker omdat HVV helemaal niet in het spel voorkwam. Virtus zou dit in de tweede helft eenvoudig moeten uitspelen, maar dat was niet het geval. Het speelde erg slordig, er werden te veel kansen gemist en daardoor werd HVV wat gevaarlijker. Het kreeg ook wat (kleine) mogelijkheden, maar gelukkig voor Virtus was Owen goed bij de les. Met de twee wissels Quinten en Rick kreeg Virtus weer wat meer grip op de wedstrijd, mede omdat HVV volop op de aanval speelde en Virtus kon counteren. Uiteindelijk viel zo’n tien minuten voor tijd de beslissing, uit een corner van Mathijs liep Rick de bal binnen. Door dit resultaat klimt Virtus wat op de ranglijst, voor volgende week staat de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Roosendaal op het programma.

De Leiders