Winst Virtus JO15-1

februari 11, 2019

De eerste competitiewedstrijd van 2019 en tegelijk ook de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie heeft Virtus JO15 in winst weten om te zetten. In wel heel moeilijke omstandigheden (veel wind en een lastig te bespelen veld) wist het team te winnen van Rijen. Natuurlijk hadden beide ploegen last van die moeilijke omstandigheden, toch was het al snel duidelijk dat Virtus de overhand zou gaan krijgen. Niet vreemd daar Rijen terug te vinden is in de lagere regionen van de stand. Toch waren er niet veel kansen te zien ondanks het grote veldoverwicht. Rijen kon daar maar weinig tegenoverstellen, de verdediging van Virtus had vrijwel niets te doen. Toch kwam Virtus enigszins gelukkig op voorsprong, immers de vraag was of er wel een overtreding werd gemaakt door de verdediger van Rijen. De vrije trap werd door Pim prima in de uiterste hoek van het doel geplaatst, buiten bereik van de keeper. Het was een van zijn laatste acties, want even later viel Pim uit met een naar we hopen niet al te ernstige blessure. Virtus behield het overwicht, waardoor een ruststand van 1-0 werd bereikt. De tweede helft was een kopie van de eerste helft, een groot overwicht van Virtus. Het verschil was wel dat er nu meer kansen te zien waren. Echter door het te ver doorvoeren van individuele acties werd er eigenlijk te weinig gedaan met de kansen. Jammer, want een grote uitslag was gezien het veldspel zeker mogelijk geweest. Immers, Virtus gaf weinig weg, zeker door het goede optreden van Billie die lange tijd uit de roulatie was geweest. Er werd nog wel gescoord, waardoor Virtus won met 2-0. Volgende week speelt Virtus in en tegen Halsteren.

De Leiders