Winst Virtus JO15-1 tegen Steenbergen

mei 27, 2019

Virtus heeft zich door de winst op hekkensluiter Steenbergen verzekerd van de tweede plaats in de hoofdklasse. Een prachtige prestatie natuurlijk waar de leiders bijzonder trots op zijn. Voor de competitie was er toch twijfel hoe dit nieuwe team zich staande zou houden in deze hoofdklasse. Maar na een paar wedstrijden bleek dat Virtus zou gaan strijden om de bovenste plaatsen. Vanuit een gesloten verdediging met een goed keepende Jeroen kwamen de tegenstanders maar moeilijk tot scoren. Immers de backs Loek, Levy, Pepijn, de mandekkers Billie en Ricky en laatste man Peter gaven gewoon heel weinig kansen weg. De achterhoede werd in een aantal wedstrijden gesteund door de allround middenvelders Kyan, Koen en Pim. Dit was ook de grote kracht van het team, meerdere spelers zijn op verschillende posities inzetbaar. Dan hadden we ook nog de beschikking over de middenvelders Joost, Devran en Berkant, die ook prima hun mannetje stonden. En, zoals altijd wordt gezegd: als de organisatie goed staat kunnen de voorhoedespelers hun gang gaan en dat deden Asmani en Sam maar al te graag. Met een doelsaldo van 62 doelpunten voor en slechts 19 tegendoelpunten in 22 wedstrijden heeft het team het gewoon erg goed gedaan. Jammer dat JEKA er toch wel bovenuit stak, maar met de 2e plaats kan Virtus JO15-1 erg tevreden zijn. Daarnaast bleek het ook een hecht team te zijn, een echte vriendenploeg waardoor het vaak een genot was voor de ouders en supporters om naar dit team te kijken. De trainers en leiders kijken dan ook terug op een leuk en geslaagd jaar, een jaar wat we gaan afsluiten met een kamp. De leiding wenst alle spelers veel succes toe in de komende jaren en natuurlijk zullen we elkaar nog vaak gaan tegenkomen.

O ja, de wedstrijd tegen Steenbergen werd gewonnen met 5-0 door doelpunten van Koen (kopbal na een vrije trap), Asmani, Levy (een enigszins gelukkig gegeven penalty) en na rust de net ingevallen Billie (gouden wissel van coach Peter Dijck) en Pim.

De Leiders