Winst Virtus JO15-1 tegen Beek Vooruit

mei 13, 2019

Op deze bijzondere dag, die bij Virtus vooral in het teken stond van het afscheid van selectiespeler Timo van den Bosch, heeft het team van Virtus JO15-1 gewonnen van Beek Vooruit. Vooraf was al bekend dat de rust van onze wedstrijd langer om Timo op het hoofdveld een laatste groet te kunnen brengen. Uiteraard werd er op dat moment niet gevoetbald op het sportpark van Virtus. Hierdoor kende de wedstrijd dan ook twee gezichten, een eerste helft waarbij het leek alsof de spelers verlamd waren door de gebeurtenissen die in de rust zouden plaatsvinden. Het team leek er niet met de gedachten bij te zijn, waardoor het maar weinig kansen kreeg en het veldspel was ook niet van wat we van dit team gewend zijn. Beek Vooruit kon aan het eind van de eerste helft op voorsprong komen, en het ging ook rusten met deze kleine voorsprong. De emoties in de rust waren en zijn moeilijk te omschrijven, een aantal spelers van het team was behoorlijk van slag en dat was heel begrijpelijk. Het was dan ook erg stil in de kleedkamer. Het is dan ook bijzonder om te zien hoe de spelers met elkaar de draad van het voetballen weer hebben opgepakt en de tweede helft zich van hun beste kant hebben laten zien. Beek Vooruit werd vastgezet op eigen helft en het was dan ook volkomen logisch dat Virtus op gelijke hoogte kwam. Op de een of andere manier bleek dat doelpunt erg bevrijdend te zijn, want Virtus ging vanaf dat moment veel beter spelen. Daardoor kon Virtus uitlopen naar een uiteindelijk 4-1 eindstand. Echt weer een hele goed prestatie en dat op zo’n historische dag. De trainers en leiders zijn trots op jullie.

De Leiders