Ruime overwinning Virtus JO19-1 tegen Internos JO19-1

december 2, 2019

Virtus JO19 heeft de uitwedstrijd tegen Internos ruimschoots met 8-2. Daar zag het eerlijk gezegd in het begin absoluut niet naar uit. Virtus begon erg slap aan de wedstrijd, waardoor Internos het heft in handen nam. Volkomen verdiend kwam het op voorsprong, bij een corner kon een speler van Internos vrij inkoppen. Virtus was nog niet echt wakker geschud, want het had zomaar op een grotere achterstand kunnen komen. Gelukkig kwam Virtus uit het niets op gelijke hoogte, Cisco kon het strafschopgebied in dribbelen en de 1-1 binnenschieten. Vrijwel gelijk daarna kwam het op voorsprong na een mooie aanval, Chris was de laatste schakel. Toch kon Internos voor rust op gelijke hoogte komen doordat Virtus ongeconcentreerd bleef spelen. 2-2 en dat was ook de ruststand. De tweede helft was erg spectaculair op vele fronten, allereerst begon Virtus beter te voetballen. Maar eigenlijk was het belangrijkste wapenfeit dat Internos de controle over zichzelf verloor nadat het binnen tien minuten op een 2-4 achterstand kwam. Eerst was daar Chris die op aangeven van Rick scoorde, daarna mocht Chris een penalty nemen die hij onberispelijk binnenschoot. Bij die terecht gegeven penalty werden ook twee rode kaarten gegeven aan Internos-spelers die commentaar leverden op de scheidsrechter. Uiteraard was toen de wedstrijd gespeeld en kon Virtus de score vergroten. Eerst was het Rick die na een goed uitgespeelde aanval via Nick en Cisco kon scoren, daarna was het Cisco die een strafschop benutte. Even later was het Cisco die op aangeven van Noah kon scoren. Het slotakkoord werd door Gijs gegeven die een strafschop keurig inschoot, eindstand dus 2-8 in het voordeel van Virtus. Virtus klimt door deze uitslag naar de 6e plaats, en dat is gewoon een goede prestatie na het slechte begin van de competitie.

De Leiders