Overwinning Virtus JO15-1

februari 18, 2019

In een zonovergoten Halsteren moest Virtus aantreden tegen de plaatselijke voetbalvereniging met dezelfde naam. In de thuiswedstrijd had het gelijkgespeeld, dus het team was gewaarschuwd. Al vrij snel trok Virtus het initiatief naar zich toe en dat leverde ook best wel (veel) kansen. Maar op de een of andere manier wilde de bal er maar niet in, met veel kunst en vliegwerk wist de keeper van Halsteren zijn doel schoon te houden. En net als de keeper gepasseerd was, stond er net toevallig nog een verdediger op de lijn om de keeper te ondersteunen. En dan zul je juist zien dat als je de kansen niet afmaakt je op een onnodige achterstand komt. Dat was gelukkig niet het geval, want uit een mooie aanval was het Asmani die de bal goed voorgaf waardoor Kian de bal kon binnen schieten. Volkomen verdiend 0-1 en even later viel ook de 0-2. Weer was het Kian die bij een corner op de juiste plek stond. De 0-2 was ook de ruststand. In de tweede helft ging Virtus door op de ingeslagen weg, Halsteren kon daar maar weinig tegenoverstellen. Dat had vooral te maken met de solide verdediging en een hardwerkend middenveld, waarin vooral Joost en Pepijn heel veel “vuil” maar belangrijk werk opknapten. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven, op aangeven van Sam was het Asmani die kon scoren. Tussendoor wist Halsteren toch nog te scoren, maar het weerhield Virtus er niet van om de aanval te blijven zoeken en kansen te creëren. Uit een prachtige uittrap van Jeroen kwam Asmani vrij voor de goal en liet dat kansje niet onbenut. Vervolgens een goed uitgespeelde aanval over verschillende schijven en ditmaal was het Kian die zorgde voor de treffer. Dat betekende dus 2-5. Dat Halsteren toch nog met een mooi afstandsschot wist te scoren deed helemaal niets af aan de goede wedstrijd van de kant van Virtus. Het werd uiteindelijk volkomen verdiend nog 2-6.  Virtus blijft op een keurige derde plaats staan, voor volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Terneuzen op het programma.

De Leiders