Nederlaag Virtus JO19-1 tegen SC Gastel

december 9, 2019

Virtus JO19 heeft de thuiswedstrijd tegen SC Gastel verloren met 4-2. Bij winst had Virtus hele goede zaken kunnen doen op de ranglijst, het had zomaar naar een 5e plaats kunnen stijgen. Dan zou je dus verwachten dat Virtus scherp zou beginnen en er alles aan zou doen om deze wedstrijd in winst om te zetten. Daar was in het begin niets van te merken, er werden ontzettend veel fouten gemaakt. Onnodig balverlies in de aanval, op het middenveld gaf men de tegenstander vrije doorgang en in de verdediging ook nog eens dekkingsfouten. Het was dan ook logisch dat Gastel eenvoudig op voorsprong kon komen, sterker nog na zo’n 13 minuten spelen stond het 0-4. Virtus kon daar op dat moment niets tegenin brengen en het leek alsof het zich naar de slachtbank liet leiden. Heel langzaam richtte Virtus de rug en kwam het tot wat aanvallen. Dat leidde tot een mooie treffer van Rick op aangeven van Matthijs. Natuurlijk was er steeds het gevaar van de counter van Gastel, maar Virtus moest iets doen, het leidde even later tot de 2-4. Na een mooie pass van Chris bereikte Mentor Rick die zijn tweede goal scoorde. Zou het dan toch nog kunnen? Gastel leek wat aangeslagen, maar het werd gered door het rustsignaal.

In de tweede helft probeerde Virtus met wat omzettingen meer grip te krijgen op de wedstrijd. Dat lukte ook, maar tot hele grote mogelijkheden leidde dat niet. En altijd maar weer het gevaar van die snelle tegenaanval van Gastel, dus enige voorzichtigheid was geboden. Virtus ging de laatste fase wat meer risico’s nemen door een extra aanvaller in te brengen. Dat leidde uiteindelijk tot een strafschop voor Virtus. Bij het geven van die penalty gebeurde er het nodige waarbij de scheidsrechter twee rode kaarten gaf, 1 voor Gastel en 1 voor Virtus. De penalty werd echter gemist, echt spijtig want als deze er was in gegaan waren er zeker nog mogelijkheden geweest voor Virtus om een beter resultaat te halen. Maar als telt niet, Virtus probeerde het nog wel maar Gastel speelde de wedstrijd uit met de geruststellende voorsprong. Virtus verloor uiteindelijk dus de wedstrijd en dat kwam door het vreselijke slechte begin. Een harde les voor het team, dat weet dat je met zo’n instelling niet aan een wedstrijd kunt beginnen. Hopelijk lukt het Virtus volgende week om de lijn van de laatste weken weer op te pakken.

De Leiders