Mooie overwinning Virtus JO15-1

februari 25, 2019

Virtus JO15-1 heeft de lastige uitwedstrijd tegen Terneuzen in winst weten om te zetten. Na een lange heenreis vanwege wegwerkzaamheden, kwam het team maar moeizaam op gang. Virtus was wel wat beter, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Buiten een paar slappe afstandsschoten viel er voor de supporters niet veel te zien. Gelukkig voor Virtus was ook Terneuzen niet echt gevaarlijk. Toch kwam Terneuzen op voorsprong, de corner werd in eerste instantie weggewerkt. Maar de bal kwam wederom bij de meest gevaarlijkste speler van Terneuzen die de bal wederom kon voorgeven, Virtus anticipeerde daarop niet goed waardoor een speler van Terneuzen de bal eenvoudig kon eenvoudig in de goal kon schieten. Even later kwam Virtus goed weg, want door goed keeperswerk van Jeroen werd het gelukkig geen 0-2. Virtus rechtte zijn rug en begon met meer overtuiging te voetballen. Dat leverde kansen en vrije trappen op, een ervan werd door Berkant met enig fortuin binnen geschoten. Een tweede vrije trap werd door de keeper van Terneuzen uit de goal geranseld. Virtus rook bloed en even later kwam het op voorsprong, een corner werd door Billie met het hoofd binnen gewerkt. Vlak daarna was het Asmani die met een prachtig afstandsschot de 1-3 op het scorebord bracht, wat ook de ruststand bleek te zijn. De tweede begon zoals de eerste helft geëindigd was. Het regende kansen, vooral door het spel van Koen die in goeden doen was.  Virtus verzuimde echter de trekker over te halen, in die fase had het uit moeten lopen naar een verschil van zo’n vijf á zes doelpunten. Hierdoor bleef Terneuzen in de wedstrijd, in de laatste fase probeerde het Virtus uit zijn spel te halen door fysiek hard te spelen. Dat leverde echter geen resultaat op, al moet eerlijk gezegd worden dat Terneuzen vijf minuten voor tijd wel een strafschop had verdiend. Virtus gaf de voorsprong dus niet meer weg. Door de overwinning blijft Virtus goed meedoen in de top van de hoofdklasse. De eerstvolgende wedstrijd is tegen koploper Jeka, deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 16 maart en is een thuiswedstrijd.

De Leiders