Gelijkspel Virtus JO19-1

november 11, 2019

Virtus JO19 lijkt wat meer zijn draai te hebben gevonden in de hoofdklasse, opnieuw liet het team in de uitwedstrijd tegen DSE zien dat er sprake is van een opgaande lijn. Het speelde ditmaal in Etten-Leur gelijk tegen DSE, maar eigenlijk had er gewonnen moeten worden. Virtus begon sterk en had in het begin ook enkele mogelijkheden om de score te openen. Echter het vizier stond niet op scherp, jammer want een voorsprong was zeker verdiend geweest. Maar helaas viel de treffer aan de andere kant, slordig uitverdedigen was er de oorzaak van dat een aanvaller van DSE ongehinderd de 1-0 kon aantekenen. Virtus nam het heft weer in handen en ging ook beter voetballen, maar het moest wel oppassen voor de counter met die snelle voorhoedespelers van DSE. Maar Virtus bleef geconcentreerd voetballen en wist nog voor rust de verdiende gelijkmaker te maken, op aangeven van Daan was het Mentor die scoorde. Een prima uitgangspunt dus voor de tweede helft, immers Virtus was sterker en had door die treffer meer vertrouwen gekregen. Maar helaas was Virtus in het begin van de tweede helft bij een corner niet goed bij de les. Een afvallende bal kon eenvoudig worden binnen geschoten door een wel heel vrijstaande speler van DSE. Een weer moest Virtus in de achtervolging en dat deed het ook. Met veel inzet en de nodige agressiviteit werd DSE teruggedrongen. DSE had steeds meer overtredingen nodig en dat leidde zelfs tot een rode kaart. Virtus had dus een overtal, maar daar wist men niet voldoende gebruik van te maken. Het zocht vaak naar de moeilijkste oplossing, de ruimte aan de buitenkant werd niet goed gebruikt. Jammer want er had veel meer ingezeten, wel wist Virtus te scoren. Het was Nick die een fout van de keeper van DSE afstrafte. Virtus ging daarna nog op zoek naar de winnende treffer en het leek er in de laatste seconden ook op dat die er kwam. Maar op onverklaarbare redenen werd een treffer van Virtus afgekeurd. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat Virtus de overwinning ook niet verdiende, het ging slordig om met de overtalsituatie in de tweede helft. Volgende week speelt Virtus thuis tegen HVV ’24, een wedstrijd die om 14.45 uur begint.

De Leiders