Eerste overwinning Virtus JO19-1 in de competitie

november 4, 2019

Eigenlijk moet hier een trotse leider aan het woord zijn, maar dat gevoel van trots wordt toch overschaduwd door een schaamtegevoel. Dit om hetgeen na de wedstrijd plaatsvond, waarbij ouders en “supporters” van beide partijen elkaar dusdanig onheus bejegende dat er ook klappen vielen. Ontoelaatbaar en hoe dat nu precies is ontstaan was niet echt duidelijk, maar beide verenigingen hebben er alles aan gedaan om het zo goed mogelijk op te lossen. Zowel de leiding van Halsteren als ook de leiding van Virtus distantiëren zich nadrukkelijk van de gebeurtenissen en zullen intern de nodige, passende maatregelen nemen.

Jammer, want zeker voor Virtus was er genoeg reden om tevreden te kunnen zijn. Immers na drie nederlagen in de hoofdklasse stond er ditmaal een team op het veld wat voor elke meter wilde knokken om tot een goed eindresultaat te komen. Aanvankelijk was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd, maar langzamerhand werd Virtus wat sterker en kreeg het ook kansen. Dat resulteerde uiteindelijk in de voorsprong na een goed actie van Mentor. Virtus kreeg daarna nog mogelijkheden op de voorsprong uit te bouwen, maar dat gelukte niet. De domper was dan ook groot toen bij de laatste corner van Halsteren in de eerste helft de gelijkmaker viel.

De tweede helft gaf in het begin een ander beeld, Halsteren werd sterker. Virtus moest wat meer terug, toch was onnodig balverlies er de oorzaak van dat de 1-2 viel. In eerdere wedstrijden was dat vaak het moment dat Virtus zich niet meer kon herpakken en op grote nederlagen getrakteerd werd. Vandaag was dat echt heel anders, Virtus rechtte de rug en toog ten aanval, via een vrije trap in het zestienmeter gebied scoorde Fuad de gelijkmaker. Daarna ontstond er een levendige wedstrijd met veel kansen over en weer, met ook zo af en toe de nodige overtredingen aan beide kanten. Het was deze keer Virtus dat weer op voorsprong kwam, door Daan die na een steekballetje van Nick met een lage schuiver de bal in het doel schoot. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld, weer kwam Halsteren op gelijke hoogte. Was het een overtreding waardoor de spits van Halsteren vrij kon inschieten? Moeilijk aan te geven, aan de andere kant kwam Virtus ook goed weg want de scheidsrechter had ook zomaar een penalty aan Halsteren kunnen geven. DE wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste minuten maakte de keeper van Halsteren een fout in het uitverdedigen, Mentor was attent en pakte de bal van de keeper af. Hij gaf een afgemeten voorzet die Rick kon binnenwerken. 4-3 dus, misschien had een gelijkspel meer recht gedaan aan de krachtsverhoudingen maar het geluk zat nu eens een keer aan Virtus-zijde. Wat belangrijk en de doorslag heeft gegeven in deze wedstrijd was de goede instelling van iedereen. De wil om te winnen was zeker aanwezig en dan kan Virtus het elk team in de hoofdklasse moeilijk maken.

Zoals al aangegeven overheerst bij de schrijver van dit verslag een gemengd gevoel, immers datgene wat er na de wedstrijd gebeurde hoort niet thuis op een sportveld waar sportiviteit hoog in het vaandel dient te staan.

De Leiders