“Bijna stunt” Virtus JO19-1 tegen Roosendaal JO19-1

november 25, 2019

Virtus JO19 heeft het koploper Roosendaal in de uitwedstrijd bijzonder moeilijk gemaakt. Vooraf waren er eigenlijk geen verwachtingen daar Roosendaal alle eerdere wedstrijden met grote cijfers had gewonnen. Wat kun je dan als Virtus zijnde? We hebben gezien dat je met wilskracht en veel inzet ver kunt komen. Natuurlijk was zichtbaar dat Roosendaal over meer kwaliteit bezit, maar dat werd tenietgedaan doordat Virtus gedisciplineerd voetbalde en de spelers van Roosendaal hard maar fair aanpakte. Roosendaal kreeg wel mogelijkheden, maar ook Virtus kreeg goede kansen om de score te openen. Het leek erop alsof Virtus ongeschonden door de eerste helft kwam, maar helaas viel er toch een tegentreffer. Een klein foutje werd direct afgestraft, waardoor Owen genoodzaakt was om een overtreding te maken in het strafschopgebied. Penalty dus en deze werd onberispelijk ingeschoten. Daardoor werd de ruststand dus 1-0 in het voordeel van Roosendaal. De strijd had toch zijn tol geëist want bij Virtus vielen er twee spelers geblesseerd uit. Maar de wissels lieten zien dat ook zij de strijd goed aankonden, Roosendaal werd het ook in de tweede helft erg moeilijk gemaakt. Virtus kreeg een ongelukkige vrije trap tegen (eigenlijk werd Kevin vastgehouden en had Virtus de vrije trap moeten krijgen) waaruit de 2-0 viel. Even waren we bang dat er toch een grote uitslag zou komen, maar vrijwel vanaf de aftrap scoorde Virtus de verdiende tegentreffer. Met een prachtige pass bereikte Chris voorhoedespeler Mentor die zich knap langs zijn tegenstander wurmde en de bal onder de keeper door in het doel werkte. Roosendaal twijfelde en werd slordig, helemaal toen Virtus de gelijkmaker maakte uit een vrije trap van Cisco die na wat heen en weer getik in het strafschopgebied door Luuk werd binnen geschoten. 2-2 en Roosendaal wankelde, het werd zo af en toe ook wat gemener en dat leidde tot een terechte rode kaart voor een Roosendaalspeler die Rick torpedeerde. Zou de verassing dan toch erin zitten? Beide ploegen speelden voor de winst en het was Roosendaal dat vlak voor tijd uit een snelle tegenaanval de 3-2 scoorde. Jammer, want Virtus had op basis van de inzet een gelijkspel zeker verdiend. Met opgeheven hoofd verlieten de spelers het veld, toch enorm teleurgesteld, want wat als…. Hopelijk weet en kan Virtus volgende week in de uitwedstrijd tegen Internos dezelfde inzet en wilskracht tonen.

De Leiders