Winst Virtus JO15-1 tegen DIA

december 15, 2018

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop leverde een winst op voor Virtus JO15-1. In het wel heel koude Teteringen trad Virtus aan tegen DIA. Hoewel DIA veel lager op de ranglijst te vinden was, bleek het toch zeker geen slechte ploeg te zijn. In het begin had Virtus erg veel moeite met de fysiek sterke spelers die vooral te vinden waren op het middenveld en in de verdediging. DIA had dan ook een overwicht, gelukkig voor Virtus waren de wat mindere spelers van DIA voorin te vinden waardoor DIA geen kansen kreeg. Langzamerhand kwam Virtus op het wel lastig te bespelen veld iets beter in haar spel, alhoewel op de harde ondergrond de bal nogal eens van de voeten afsprong en de passes niet altijd even zuiver waren. De eerste grote kans van de wedstrijd was er een voor Virtus, na een prima voorzet van Pim kon Sam bijna intikken ware het niet dat de keeper van DIA redding kon brengen. Even later was het dan toch raak, na een prachtige pass van Levi kon Sam alleen op de keeper afgaan en hij verzuimde niet waardoor Virtus op 0-1 kwam. Virtus bleef sterker en kon vlak voor rust de voorsprong vergroten. Een afstandsschot werd door de keeper slecht verwerkt en Kian was er als de kippen snel bij om de bal binnen te tikken. Een veilige 0-2 ruststand zou je zeggen, maar toch waren de supporters er niet gerust op. Dit omdat DIA bepaald niet slecht speelde. Hopelijk kon Virtus de voorsprong in de tweede helft snel uitbouwen, maar helaas gebeurde dat niet. DIA bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar de sterk opererende verdediging van Virtus gaf vrijwel geen kans weg. En als er al een mogelijkheid ontstond was er altijd Jeroen nog. Dus echt gevaarlijk werd het niet, toch moesten de supporters lang wachten op de definitieve beslissing. Die viel namelijk pas echt in de slotfase, het doelpunt was misschien wel kenmerkend voor het spel in de tweede helft. Een als voorzet bedoelde trap van Asmani verdween wel heel fortuinlijk in het doel, 0-3 en dat was ook de eindstand. Hierdoor sluit Virtus JO15-1 de eerste competitiehelft af als nummer drie en dan doe je in een hoofdklasse gewoon erg goed. Nu is het even tijd om te herstellen van de eerste helft, want zo her en der zijn er lichte blessures. De competitie hervat weer op 9 februari 2019, voor die tijd speelt het team wellicht nog wat oefenwedstrijden.

De Leiders