Van de bestuurstafel 27-5-2019

mei 28, 2019

Voorbereiding op het nieuwe seizoen

Beschikbaarheid velden.

Veld 2 (gerenoveerd)  is weer beschikbaar in week 36 (start 2 september) en de velden 1 en 4 zijn beschikbaar in week 34 (start 19 augustus). Met de hockeyclub wordt overlegd of we hun groenstrook mogen gebruiken voor teams die eerder willen starten.

Begroting

De financiële begroting voor seizoen 2019 – 2020 is vastgesteld in het bestuur en kan worden voorgelegd aan de ALV op 30 augustus as.

Verlichting keepershoek

Het bestuur onderzoekt de mogelijkheden om verlichting aan te brengen op een hoek voor de keeperstraining , waardoor de veldbezetting ontlast wordt.

Inbreng jeugdtrainers standaardteams.

Onze CTZ (Leo Dietvorst) is in gesprek met de kandidaten voor de trainersposities van de standaardteams bij de jeugd. Van hen zal ook een bijdrage worden gevraagd in het coachen van trainers van niet standaardteams.

Dames 1 gaat met de bus naar Haarlem.

Hoe de KNVB het heeft kunnen verzinnen weten we niet, maar onze Dames 1 spelen hun eerste nacompetitiewedstrijd tegen Alliance ’22 in…………….Haarlem.

Het bestuur stelt een bus ter beschikking.

Onderzoek naar noodzaak en mogelijkheden samenwerking damesvoetbal.

Seolto heeft contact gezocht over mogelijkheden om samen te werken bij het damesvoetbal; er zijn te weinig seniorenspelers om bij hen een team samen te stellen. In eerdere gesprekken over samenwerking hebben we aangegeven dat we samenwerken als er voor beide verenigingen winst in zit. Jim gaat als eerste in gesprek met onze zustervereniging om te peilen wat nu precies de vraag is en of er een grond is om verder te onderzoeken.

Wie betaalt de boetes?

We hebben een duidelijk beleid over wie de boetes voor gele kaarten en rode kaarten betaalt: de veroorzaker. Voor KNVB boetes die we als vereniging krijgen voor gestaakte wedstrijden of wedstrijden waar we niet komen opdagen was het tot op heden gebruikelijk dat “de vereniging” dus de leden , deze kosten collectief dragen. Het bestuur vraagt zich af of dit nog steeds wenselijk is, omdat we toch steeds meer toegaan naar “de veroorzaker betaalt”.

Nog voor het nieuwe seizoen worden hier richtlijnen over opgesteld, zodat duidelijk is wie de verantwoordelijkheid draagt voor de meer teamgerichte KNVB boetes.

Hans Dietvorst

Bestuurslid algemene zaken.