Scheidsrechterscursus afgerond

mei 18, 2019

Gisteren was de laatste avond voor een 15 tal mensen die de scheidsrechterscursus bij onze vereniging hebben gevolgd. Gedurende 3 maanden zijn de mannen door KNVB docenten getraind in het leiden van voetbalwedstrijden.

Naast deelname van Virtus was er ook deelname van VV Klundert (de voorzitter Cees Clarijs , een oud Zevenbergenaar), FC Welberg en FC Bergen. Onze zustervereniging Seolto had helaas geen kandidaten, maar 1 van hun leden heeft zich erg verdienstelijk gemaakt in de begeleiding van de aspirant scheidsrechters.

Er kwamen een aantal casussen voorbij waar iedere voetballiefhebber van zou smullen: “is het nou een gele kaart of een rode kaart,  mocht de scheidsrechter laten doorspelen ?” enzovoorts.

Organisator Max van der Kloot was erg tevreden over het verloop van de cursus en hij kreeg alle lof van de KNVB trainer voor de hulp die hij tijdens het traject had geboden.

Na afloop was er diploma-uitreiking en een bedankje van onze voorzitter aan de KNVB trainers en de organisatie, waarna de cursus werd afgesloten met een drankje en een hapje. De clubs – en mogelijk ook de KNVB heeft er weer een aantal scheidsrechters bij; de voetbalwereld heeft ze hard nodig!

Persoonlijke noot:

Ik vond het verfrissend om te zien dat er een leeftijdsmix was binnen de groep deelnemers – (de jongste- onze Tim Heesterbeek – was 14) en de oudste zat toch al wel in de 50  – waar tijdens de onderlinge debatten en discussies voor ieder ruimte was voor zijn inbreng.

Prachtig om te zien!!