Geslaagde sponsoravond

maart 15, 2019

Afgelopen donderdag heeft Virtus haar traditionele sponsoravond verzorgd, waar ongeveer 50 mensen aan deelnamen. Voorafgaand aan de avond werden de sponsoren onthaald op een prachtig warm-en koud buffet in het clubhuis, waarna de avond los ging. Het warm en koud buffet was uitstekend verzorgd door onze echte Virtus mensen  Jos, Geert, Rian, Lieneke en Riet.

Het thema van de avond was “Kansen en bedreigingen” met als gastsprekers Wilco van Schaik (Leiderschap en communicatie)  en Hans Dietvorst (Technologie en Ondernemen). In de pauze werd de geheel gerenoveerde oud-papier bus door Geert Dielemans in de schijnwerpers gereden en werden de sponsoren door organisator Ruud Quispel in het zonnetje gezet.

Gastspreker Wilco van Schaik – hij is directeur van NEC – opende een boekje over zijn tijd in het betaalde voetbal en de zaken die hij daar al mee heeft mogen maken. Een paar slogans die zeker bleven hangen waren “Betreden op eigen risico”, “Passie voor je werk” en “verbinding maken” in zijn verhaal waren veel ankerpunten terug te vinden die ook van toepassing zijn in een kleinere vereniging maar ook in bedrijven. Met enige zelfspot liet hij zien hoe Johan Derksen zich een keer over hem had uitgelaten en het vergrootglas wat de media plotseling op jouw functioneren kunnen krijgen.

Gastspreker Hans Dietvorst – inmiddels na zijn pensionering ZZP-er (Sigma4U) – onderhield de gasten met zijn kijk op technologische ontwikkelingen en het effect daarvan op ondernemers en ondernemingen. Onderdeel van dit onderwerp was een quiz met als prikkelende titel “wie is de best voorbereide visionair”. De deelnemers kregen 15 vragen en uiteindelijk waren er 3 winnaars met slechts 2 foute antwoorden. Onderstaand plaatje geeft inzicht in de scores van die avond.

Met als uitsmijter een situatiebeschrijving over 10 jaar, waarbij de deelnemers gevraagd werd welk effect dit zou hebben op ondernemingen. De meest gevatte uitspraak van de avond was die van  autorijschool houder  Willem Wevers: “ik heb al een zelfrijdende auto”.

De reacties op deze avond waren lovend en laten ons weer verwachtingsvol uitkijken naar het komend evenement.