Winst Virtus JO15-1 tegen VOAB

oktober 7, 2018

De wedstrijd tegen VOAB (Goirle) is door het team van JO15-1 winnend afgesloten. Virtus begon goed, kreeg ook een aantal kansen maar wist deze niet in doelpunten om te zetten. Naarmate de eerste helft vorderde werd het spel van Virtus slordiger, en VOAB kwam duidelijk beter in de wedstrijd. Vooral door de twee snelle en behendige aanvallers werd de verdediging van Virtus op de proef gesteld. In eerste instantie leek Virtus zich daar goed doorheen te slaan, maar aan het slot van de eerste helft wist VOAB toch te profiteren van een foutje. 0-1 en vlak voor rust leek VOAB de 0-2 te scoren, maar gelukkig voor Virtus schoot de aanvaller van VOAB de bal tegen een eigen speler. Ruststand 0-1, dus en gezien de laatste fase van de eerste helft niet onverdiend. Wat zou Virtus daar in de tweede helft tegenoverstellen was de vraag van de supporters. Vrijwel gelijk aan het begin van de tweede helft greep Virtus het initiatief. Het speelde met veel meer overtuiging en gezonde agressie. VOAB werd op de eigen helft teruggedrongen, niet dat Virtus nu ineens prachtige combinaties liet zien maar de inzet was duidelijk verbeterd. Dat dit tot doelpunten moest leiden was voor eenieder duidelijk. Uit een goed genomen vrije trap van Devran was het Sam die binnenkopte en daardoor de gelijkmaker op het scorebord bracht. Even later kwam Virtus op voorsprong, wederom was het Sam ditmaal op aangeven van Asmani. Natuurlijk probeerde VOAB het nog wel, maar eigenlijk op een verdwaald schop gepareerd door keeper Jeroen heeft VOAB in de tweede helft geen kans gehad. De verdediging speelde in de tweede helft erg geconcentreerd waardoor de aanvallers van VOAB niet aan spelen toekwamen. Vlak voor tijd viel de beslissing, het was uitblinker Joost die een goed gespeelde wedstrijd beloonde met een treffer. 3-1, met name gezien de tweede helft volkomen verdiend. Volgende week moet Virtus aantreden in en tegen Steenbergen.

De Leiders