VIRTUS start met training onder streng regime Gemeente Moerdijk

mei 8, 2020

Een aantal teams heeft het inmiddels al weer mogen meemaken, lekker trainen op ons sportpark op het kunstgras. Het gras is namelijk al in onderhoud gegeven. En met name op veld 2 en 4 zie je het gras al flink doorgroeien, dus we zullen veel sneller dan anders ook weer een mooie grasmat hebben.

Om de trainingen ‘coronaproof’ te kunnen laten verlopen, volgt VIRTUS de richtlijnen van de Gemeente, die nog iets zwaarder zijn dan landelijk.

Met ondersteuning van Materiaalman, Onderhoudsploeg en Bestuur is een waar parcours ingericht met looproutes, aanwijzingen en materiaal en een bal uitgifte systeem opgezet zodat iedereen weet hoe om te gaan met de voorgestelde regels. De trainers krijgen handschoenen aan, er is steeds een corona-coördinator die toezicht houdt en waar nodig desinfecteert.

De eerste middag en 2 avonden heeft het Bestuur opgevolgd. Mochten er binnen de vereniging nog mensen zijn die ook een avond als corona-coördinator op willen treden, meldt dit dan even bij Pim Nelemans (jeugdvoorzitter) of Erik de Waard, want ook hier geldt: vele handen maken licht werk.

Op basis van de zeer positieve ervaringen hebben we toch nog wat kleine aanpassingen gedaan. En dat komt goed van pas, want inmiddels heeft de Regering ook toegestaan dat de ouderen > 18jaar volgens de 1,5m afstand systematiek weer mogen sporten. Het Bestuur bekijkt momenteel hoe we dit in het opgestelde trainingsschema kunnen inpassen.

Tot nu toe trainen we met de eigen teams, die kunnen we namelijk zelf aansturen, we bekijken wel of we met open trainingen kunnen starten waarbij ook vriendjes/vriendinnetjes in dezelfde leeftijdsgroep mee kunnen doen.

We moeten er wel op wijzen dat de opgestelde regels strikt moeten worden nageleefd, we worden namelijk zelf ook gecontroleerd en als de regels worden overtreden dan kan het sportpark zelfs door de Gemeente gesloten worden! Volgende week starten ook de scholen weer op, en we merken toch wel dat er zoiets bestaat als minder veilig met elkaar omgaan.

We willen er nogmaals op wijzen dat we de regels streng opvolgen, we willen absoluut geen aanleiding geven tot risicovolle situaties.

Omdat de ruimte beperkt is starten we ook met een aangepast trainingsschema. Op de zaterdag stellen we de ruimte deels beschikbaar aan Seolto zodat ook zij van het kunstgras gebruik kunnen maken, dat gebeurd in samenspraak met de Gemeente, ook bij Seolto zijn de velden namelijk al in onderhoud.

Zo helpen we elkaar en de Gemeente bij het uitvoeren van het buiten sporten en hopen we dat dankzij deze opzet toch iedereen weer met plezier kan spelen, de lachende kindergezichtjes van afgelopen dagen, ook bij de oudere jeugd, geeft aan dat we ook hierin op de goede weg zijn!

Het Bestuur


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *