Update maatregelen inzake Coronavirus vv Virtus

maart 23, 2020

Beste leden vv Virtus,

Vandaag is heel Nederland verder in detail geïnformeerd inzake het coronavirus. Om onduidelijkheden te voorkomen willen wij hier als bestuur nog nader op ingaan.

Het kabinet heeft verregaande maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen zijn nu verlengd en gelden t/m 1 juni.

De KNVB heeft daarom besloten dat alle voetbalverenigingen ook alle activiteiten moeten staken en alle voetbalparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij voetballen, dit laatste is overdag sowieso niet toegestaan op ons sportpark, hier zal de Gemeente streng op gaan handhaven in de komende weken met hoge boetes! Bekijk hiervoor ook onderstaande PDF!!!!!Klik erop om deze te openen…

PDF 637199925546544604-noodverordening vrmwb 16-3-2020

De maatregelen hebben ook gevolgen voor het verdere verloop van de (Voorjaars)competitie, deze komt te vervallen.

De KNVB (en dus ook vv Virtus) volgt het advies en de richtlijnen die zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Vandaar dat de KNVB aangegeven heeft om alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 1 juni in heel Nederland.

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunt de KNVB en daarom roept de KNVB iedereen op om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, werkzaamheden, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten.

Als vereniging volgen wij het advies op van de KNVB  en sluiten ons voetbalpark en de kantine t/m 1 juni. Wij hopen dat alle leden hier begrip voor hebben en hun verantwoordelijkheid in deze nemen. Laten we met zijn allen rekening met elkaar houden en dan hopen dat de huidige situatie zo snel mogelijk (en liefst al na 6 april) over zal zijn.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur vv Virtus