CORONAVIRUS hakt in het sociale leven….

april 6, 2020

Het Bestuur van Virtus begrijpt dat het coronavirus voor veel mensen, zo niet allen, en waaronder onze (oud-) leden, vrijwilligers en sponsoren, diepe sporen nalaat en nog gaat nalaten.

Het nieuwe bestuur dat ‘samen’ als prioriteit stelt, moet van de zijlijn  toezien dat er op dit moment geen sprake meer kan zijn van ‘samen’ en dat het afwachten is hoe lang dit nog gaat duren.

We hebben van begin af aan maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen, sportpark versneld dicht, nauwelijks activiteiten meer op het sportpark, oud-papier met eigen bus stilgelegd etc. en we hebben zelfs bij de Gemeente erop aangedrongen het niet bedoelde gebruik van het sportpark met grotere samenscholingen te gaan handhaven, wat ons betreft een duidelijk signaal. Het lijkt er op dat dit soort maatregelen er mede toe heeft geleid dat onze Gemeente geen corona brandhaard wordt, maar het blijft allemaal onvoorspelbaar.

Daarentegen begrijpen we ook dat het met name voor de jeugd steeds moeilijker wordt om binnen te blijven, zeker nu ook het weer sterk verbetert, en we hebben daarom in vroeg stadium al de beslissing genomen (ruim voordat de KNVB eindelijk een besluit nam) om met renovatie van de grasvelden te starten, zodat deze volop kunnen profiteren van de groeimaanden april, mei en juni en veel eerder bespeelbaar gaan zijn dan normaal.  De achterliggende gedachte is dat wanneer het sein weer op groen gaat, en de sportcomplexen vrijgegeven worden, we kunnen kijken op welke wijze we onze leden en hun vrienden weer op verantwoorde wijze kunnen laten sporten. Mochten de sportvelden pas vrijgegeven worden kort voor de zomervakantie dan kunnen we overwegen het complex onder beperkt beheer ook overdag open te houden.

We waren als bestuur al een heel eind op weg met het opzetten van een structuur waarin de vereniging Virtus komende jaren zou kunnen doorgroeien, noodgedwongen maken we nu een pas op de plaats, en proberen de echte prioriteiten die gepaard gaan met de corona-situatie niet uit het oog te verliezen. Op de achtergrond zijn we natuurlijk wel met voetbaltechnische zaken bezig want er zal een moment komen dat we deze voor iedereen zeer ingrijpende periode zullen kunnen afsluiten. Maar belangrijkste voor dit moment is het ondersteunen van eenieder die door de crisis geraakt wordt en we gaan kijken op welke manier we dat nog kunnen benadrukken. Want ‘samen’ blijft voor ons ‘met elkaar’ en ‘voor elkaar’ ook in deze extreem moeilijke periode.

Het Bestuur vv Virtus