Bestuursupdate oktober

oktober 10, 2020

Naar aanleiding van de berichtgeving omtrent een Corona besmetting binnen onze vereniging willen wij als bestuur het volgende toelichten. Inmiddels hebben we helaas moeten constateren dat het CORONA virus, dat weer aan een sterke opmars bezig is, nu ook bij 1 van onze leden is aangetroffen. We hebben begrepen dat de desbetreffende patiënt(e) de juiste maatregelen, om verdere besmetting te voorkomen, heeft getroffen en wensen we hem/haar een spoedig herstel. Daarnaast hebben we de afgelopen weken  ook vernomen dat diverse leden zijn getest en waren die uitslagen tot op heden negatief.

We hebben als bestuur deze week al diverse meldingen gehad van ouders en betrokkenen met de vraag waarom we als vereniging Virtus los van “positieve” gevallen niet zelf het voortouw nemen om wedstrijden stil te leggen. Het is nu zo dat daar vaste protocollen binnen de KNVB voor zijn en die dienen wij als vereniging op te volgen. Hierbij maken we direct de kanttekening dat we ook de situatie bij verenigingen in de buurt scherp in de gaten hebben gehouden en in de programma’s van de afgelopen week en dit weekend hebben moeten constateren dat vanwege corona wedstrijden uitgesteld zijn en uitgesteld moesten worden. Als bestuur hebben we aangegeven dat op het moment dat ons bekend wordt dat een lid positief getest is, en er is er altijd 1 de eerste, we dan de club ‘op slot’ zouden gooien. Dit beleid werd verstrekt door de constatering dat ook op scholen in Zevenbergen coronagevallen zijn geconstateerd en daarmee het besmettingsgevaar duidelijk in toenemende mate aanwezig is. Hierin volgt de Gemeente Moerdijk helaas ook de landelijke trend.

In lijn met het besluit wat we destijds bij de eerste aankondiging van coronamaatregelen ook hebben genomen, zijn  we wederom een van de eerste verenigingen die het sportpark op slot zullen gaan gooien.

Voor degenen die nog op waren gisteren: in een uitzending van Hart van Nederland werd door een gerenommeerde amateurclub aangegeven dat 75% van de voetbalverenigingen, gezien de situatie met coronagevallen en de inzet van vrijwilligers, liever een rustperiode van een paar weken in zouden willen lassen. Echter geeft de KNVB in een reactie aan de richtlijnen van RIVM en overheid te willen blijven volgen. Gezien de situatie die zich momenteel  bij ons voordoet, juichen ook wij een rustperiode toe.  Nu nemen we zelf dit initiatief maar het kan maar zo zijn dat de Overheid met nieuwe maatregelen komt a.s. dinsdag.

De richtlijnen van Overheid zijn ook duidelijk voor wat betreft corona en brononderzoek. Wij mogen als vereniging geen detailinformatie verspreiden, deze verantwoordelijkheid ligt bij de betrokkenen en de GGD. Horen we niks, dan zou er ook niks aan de hand mogen zijn. Het is wel zo dat gezien de druk op de GGD momenteel we ook hier geen enkel risico willen lopen, dat is mede de afweging om het sportpark vooralsnog op slot te gooien.

Afhankelijk van wat er a.s. dinsdag eventueel als nieuwe maatregelen wordt voorgesteld, gaan we ook bekijken of we ons sportpark in de aankomende herfstperiode overdag open kunnen stellen, zodat er toch in de buitenlucht gesport/gespeeld kan worden.