Vrijwilliger worden?

Vrijwilligers

Virtus is een vrijwilligersorganisatie, een vereniging zonder winstoogmerk die bestaat dankzij de inzet van ruim 150 vrijwilligers. Zij runnen de vereniging zonder financiële vergoeding, maar uit liefde voor de club, met een maatschappelijk doel en om anderen te helpen.Wij zijn voortdurend op zoek naar mensen die hieraan willen meewerken.
Bij Virtus zijn ruim 150 mensen als vaste vrijwilliger actief. Ook doen anderen op ad hoc basis vrijwilligers werk. Toch staan er altijd een aantal vacatures nog open. Graag roepen wij mensen op zich aan te melden, met het oog op de vervulling. Voor aanmelding, vragen om informatie en vanuit de afdelingen het melden van openstaande vacatures: algemeen@vv-virtus.nl

Behalve deze specifieke vacatures is er ook behoefte aan vrijwilligers die – afhankelijk van interesses en kunde – zich beschikbaar stellen voor kortlopende klussen. Dit kan bijvoorbeeld iets zijn ter ondersteuning van het bestuur, bij reguliere voetbalzaken of periodieke activiteiten. Iedereen kan een steentje bijdragen met iets dat bij hem/haar past en daarmee van grote waarde zijn.

Waarom vrijwilligerswerk?

Het verrichten van vrijwilligerswerk brengt veel voordelen met zich mee. Zowel voor de vrijwilliger als voor de samenleving. Het is een plezierige en bevredigende vrijetijdsbesteding. Maar ook een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen, ervaring op te doen en je zelf te ontwikkelen. In de samenleving bestaat veel waardering voor vrijwilligers, een vermelding op het cv maakt een goede indruk bij een potentiële werkgever.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken enthousiaste, gemotiveerde vrijwilligers die voor kinderen en volwassenen klaar willen staan. Op alle fronten van Virtus zijn vrijwilligers actief. Wij zijn trots op de inzet en kwaliteit van het werk van onze vrijwilligers.
Virtus streeft daarom naar groei van het vrijwilligerswerk, naar verbreding ervan en naar verdere professionalisering. Vrijwilligerswerk is niet leeftijdsgebonden. Voor jongeren is het soms een leerproces naar de toekomst. Een grote groep vrijwilligers wordt gevormd door mensen met een betaalde baan die een deel van hun vrije tijd nuttig willen besteden. En de laatste groep zijn ouderen waarbij het vrijwilligerswerk na pensionering in beeld komt. Vrijwel altijd is er voor een belangstellende passend vrijwilligerswerk te vinden. Virtus is dan ook opzoek naar vrijwilligers binnen de vereniging, maar zeker ook buiten de vereniging.

U kunt zich altijd als vrijwilliger aanmelden. Neem telefonisch contact op of kom gewoon gezellig op een doordeweekse dag naar het veld; u zult daar vrijwel zeker een leuke groep met mensen vinden.

Het Bestuur